Financieel

Wanneer u uw eigen rijschool opricht komen er natuurlijk ook financiële zaken bij kijken. Wanneer mag u uw rijschool een eigen onderneming noemen, dit mag alleen wanneer u ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel Welke zaken zijn hiernaast nog van groot belang voor uw eigen onderneming, welke belastinggelden zijn van toepassing op uw rijschool? En heeft u aanspraak op kortingen?

Wanneer u niet over een budget beschikt waarmee u uw rijschool kunt financieren is er altijd nog een mogelijkheid om een lening af te sluiten via een aantal mogelijkheden. Maar wat is het maximale bedrag wat u kunt lenen als startend ondernemer?

Wilt u geen risico’s nemen met uw rijschool, dan is het verstandig om uw rijschool te verzekeren voor de risico’s die u oploopt met uw rijschool tijdens instructielessen of examens. Daarom is het verstandig om uw agenda om in te schrijven? Maak gebruik van de online agenda, op deze manier heeft u altijd beschikking over een agenda die up-to-date is. Overal waar u beschikking heeft over internet kunt u al uw afspraken bekijken of plannen.

Wanneer u een eigen rijschool begint bent u verplicht om een boekhouding bij te houden, daarom kunt uw een boekhouder alles laten berekenen, of u maakt gebruik van een van de boekhoudprogramma's.