Agenda software

Wanneer u uw rijschool heeft opgericht, is het natuurlijk belangrijk om een agenda bij te houden met uw afspraken. Daarom is het erg handig om altijd een agenda te hebben die up-to-date is. Er zijn veel software pakketten waar u zelf weinig inspanning voor hoeft te verrichten om al uw afspraken te bekijken of lessen te factureren. U hoeft niet meer met een agenda op zak te lopen om al uw afspraken te bekijken, maar wanneer u beschikking heeft over internet kunt u overal waar u maar wilt uw rijlessen plannen en bekijken. Al deze pakketten maken het voor u eenvoudiger om u bezig te houden met randzaken. Voorbeelden van software pakketten zijn Plan2Drive en Dation.


Plan2Drive


Plan2Drive is een rijlesplanner voor rijscholen waarbij de eigenaar weinig omkijken heeft naar de administratie. Plan2Drive is een online rijlesplanner die gericht is op gebruiksgemak voor de rijschoolhouder en de instructeur. Er kunnen niet alleen rijlessen mee gepland worden, maar ook kunnen de kilometers van uw voertuig worden bijgehouden, het factureren van lessen en het inplannen van de lessen door de leerling zelf. Een groot voordeel van Plan2Drive is dat de rijlesplanner uw eigen huisstijl overneemt, zodat u in uw eigen vertrouwde huisstijl kunt werken en er geen verwarring ontstaat. U kunt als rijschool zelf kiezen welke modules u wilt gebruiken, al deze modules in een pakket, de rijlesplanner, de facturatie en leerling administratie, zijn voor €29,95 te verkrijgen. U bent niet verbonden aan het pakket, en u kunt de software maandelijks opzeggen. Deze manier van rijles plannen en facturatie bespaart u enorm veel tijd.

Dation

Dation is een planning- en adminstratiesoftware, die u als rijschoolhouder veel tijd
en geld bespaart op het gebied van administratie en het plannen van rijslessen.
Met deze rijlesplanner kunt uw rijlessen plannen, administratie bijhouden en u kunt er voor kiezen om een boekhoudmodule in gebruik te nemen. De tarieven van deze rijlesplanner zijn €10,- per maand, wanneer u over het complete systeem van Dation wilt beschikken, zal het tarief €44,95 zijn. Bij een kilometer registratie komen hier €299,- eenmalige kosten bij. Dit is een automatische kilometer registratie via track and trace, hierbij wordt er een klein kastje bij u in de auto gebouwd, deze registreerd al uw gereden kilometers en dit kunt u aan de belastingdienst tonen. Met deze functie houdt u de gereden kilometers tussen werk en privé gescheiden. Hierbij wordt wel een T-Moile sim data abonnement van €7,50
per maand en een licentie van €5,95 geleverd, dit op kosten van Dation.