Boekhouding

U bent als beginnend rijschoolhouder wettelijk verplicht om een boekhouding te voeren en uw administratie moet u 7 jaar bewaren. De belastingdienst heeft eisen voor uw administratie en gegevens. Boekhouding is de hele financiële administratie van uw rijschool, hierin worden de inkomsten en uitgaven van uw onderneming geregistreerd.

U wilt natuurlijk wel uw resultaten bijhouden en ieder moment inzicht hebben op de financiële situatie van uw rijschool. Zo kunt u toekomstgericht werken, daarom moet u uw boekhouding bijhouden. Uw boekhouding kan ook geld opleveren. De accountant weet waar u mogelijk aftrek op kunt krijgen, en kan u van adviezen voorzien.

U kunt alle bewijsmaterialen dat u betaald heeft verzamelen, zoals bonnen, en deze door een accountant in laten voeren. Uw boekhouder zal dit natuurlijk factureren aan uw rijschool. U kunt natuurlijk ook geld besparen door uw administratie zelf bij te houden in een boekhoudprogramma. Uw accountant controleert de door u ingevoerde gegevens en voert indien nodig correcties uit. Met deze manier van boekhouden vermindert u de kosten van uw accountant, maar heeft u ook altijd een inzicht in de financiën van uw rijschool.